Hot Wheels Çılgın Sharky Sahilde Oyun Setimiz...

Herkese Merhaba,

Uzun zamandır yayınlamayı bekleyen bir post ile karşınızdayım.


Oğlumun 1 haziran doğum günüydü. Bizden sürekli hot wheels oyuncaklarından istiyordu. Çok sevdiğim bir arkadaşım bizdeyken de oğlum muhtemelen bu oyuncaktan istediğinden bahsetti ki doğum gününde arkadaşım hediye olarak bu oyun setini almış. Aaaa oğlum da uzun süredir bundan istiyordu teşekkür ederim dediğimde; “ Biliyorum istediğini geçenlerde ben sizdeyken bundan istiyorum diyince aklıma geldi ve bende bu çok güzeldi bunu aldım” şeklinde bir sürpriz yaptı oğluma ve oğlum gerçekten çok ama çok sevindi. Hatta hediye paketini açtığında mutluluktan yaptığı şımarık ve komik dansı o anda telefonumun şarjı olmadığından videoya çekemedim ama hala hafızamda ve hala aklıma geldikçe gülüyorumJ

Oğluşumun bu aralar favori oyuncağı. Birlikte ya da yalnız çok güzel oynuyor ve hiç sıkılmıyor. Geçen gün arkadaşıyla birlikte de uyum içerisinde oynadılar ve çok mutlu oldular. Kırmızı hot wheels arabasından 1 tane vardı ve bu yumurcakların ikisi de kırmızıyı çok sevdiğinden o arabayı paylaşma sırasında biraz sorun çıksa da kırmızı arabayı ortamdan uzaklaştırarak hemen orta yol bulundu ve biraz sitemkar da olsa oyuna geri döndüler:) Gerçi araba kırmızı olmasa da çocukları bilirsiniz. Biri bir şey aldığında eline diğeri onu o anda istemese bile kıymete binip hemen ortalık karışabiliyor:)







Bu oyuncağın güzel bir tarafı resimlerden de göreceğiniz üzere kolay bir şekilde katlanıp çanta şekline giriyor ve çok fazla yer kaplamıyor olması. Anne babalar için ise yüksek sesle köpek balığının farklı farklı şeyler söylüyor olması. Ama yalan değil bir süre sonra alışıyorsunuz köpek balığının çıkardığı seslere. Oğlum ise bayılıyor şüphesiz:)) 




Ayrıca içerisinden sadece 1 adet hot wheels arabası çıkıyor. 1 tane maalesef bu oyun setinde tek çocuk oynadığında sorun olmayabilir ama 2-3 çocuk oynadığında yetersiz kalıyor. Onun içinde uygun fiyatlı 3’lü hot wheels oyun setleri arabası var onlardan aldık ve böylece oğluşumun 4 adet hot wheels arabası oldu. Ayrıca kutusunda “Diğer hot wheels oyun setleri/yarış setleri ile birleştirilebilir yazıyor. Oğlu olanlar az çok bilirler hot wheels oyun setlerinin çok farklı çeşitleri var. Muhtemelen bunlarla bağlantı yapılabiliyor.

Şimdi de bizden kumbarasında biriktirdiği paralarla bir tane de soğuk ve sıcak suya göre renk değiştiren arabaların olduğu  sulu hot wheels oyun setlerinden istiyor.
1 tane oyun seti olduğundan 2. Sini alıp almamakta kararsızız ama bazen kumbarasındaki paraların bir kısmı ile ona oyuncak seçme ve alma hakkı tanıdığımızdan seçim aşamasında maalesef karışamıyoruz.
Biz yaklaşık bir yıldır eşimle kumbara yöntemini kullanıyoruz. Her akşam eve geldiğimizde cüzdanımızdaki bozuk paraları oğlumuza veriyoruz ve kumbarasına atıyor. 1 ayın sonunda parası birikmiş ve kumbarası dolmuş oluyor. Bu süre zarfında da bizden sürekli değişik oyuncaklar talep ediyor ama biz ona hem sabretmeyi öğrensin hem de istediği her şeyin o anda olamayacağını bilmesi açısından bizden her oyuncak istediğinde kumbarasındaki paraların yeterli derecede birikip birikmediğini kontrol etmesini istiyoruz. Kumbarasının kapağını açıp baktığında kumbarası dolmamışsa yeterli paranın birikmediğini kendi de anlıyor zaten ama ertesi gün yine oyuncak istemeye devam ediyor o ayrı tabiJ Bu arada eski oyuncaklarını da semtimizde bulunan oyuncak kumbaralarına koyuyorum ya da ihtiyacı olan çocuklara veriyorum.

Siz çocuğunuz sizden oyuncak istediğinde ona nasıl yaklaşıyorsunuz merak ediyorum?
Sizce bizim tutumumuz/yaklaşımımız konusunda ne düşünüyorsunuz onu da merak ediyorum tabiJ yorumlarınızı bekliyorum…

Sevgi ve sağlıcakla kalın:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...