Kitap Yorumu - Pembe ve Yusuf, Canan Tan

Herkese Merhaba,

Öncelikle Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Işıkları ile gelecek nesillerimizi aydınlatmaya, Cumhuriyetimize yakışan, ilkeli, dürüst ve mutlu çocuklar yetiştirmeye sonsuza kadar devam etmeleri temennisi ve inancı içerisindeyim..


canan tan




Gelelim Canan Tan'ın yazmış olduğu 'Pembe ve Yusuf ' kitabına.

İlk kez bir Canan Tan kitabı okudum. Daha önce yazarın diğer kitaplarını okumak istesem de bir türlü fırsatım olmamıştı. Kısmet bu kitabaymış. Öncelikle yazarın dili çok akıcı, 300 sayfalık kitabı yaklaşık 10 saat gibi bir süre de bitirdim. Kitabın konusu çok tanıdık. Doğulu bir ailenin töreye kurban giden güzeller güzeli kızı Pembe ve ona delicesine bağlı olan kardeşi Yusuf'un hikayesi anlatılıyor. Hikaye önce Pembe ve Yusuf'un anneleri Keder'in yaşantısı ile başlıyor. Sonra Pembe ve Yusuf'un hayatlarına sıra geliyor.

Yalnız kitabı illa eleştirmek için yazmıyorum ama kitabın adı Pembe ve Yusuf olmasına rağmen hikayenin 3/4'lük kısmında anne Keder Hanım'ın hikayesine yer verilip kalan 1/4'lük kısımda yani kitabın sonlarına doğru Pembe ve Yusuf'un hikayesine gelinmesini biraz yadırgadım. Kitap bu haliyle 'Keder mi, Kader mi' gibi bir isme sahip olsaymış bence çok daha doğru olurmuş gibi geldi.

Ama hikayenin özellikle Türkiye'de töre olaylarını çok duymamıza, bunun üzerine sayısız filmler, diziler yapılmasına ve bunun sonucunda da çok alışık bir hikaye olmasına rağmen bu kadar güzel anlatılması ve akıcı olması da kitabı okunur yapan etmenlerden.

Bugün başlamayı planladığım kitap ise Haruki Murakami'nin 'Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında' kitabı.
sınırın güneyinde güneşin batısında

En kısa zamanda bitirip kitap hakkındaki yorumlarımı burada paylaşacağım.

Şimdilik sevgi ve sağlık ile kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...